Mušle zapečené se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 400 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • 0.5 šálek Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Kaviár
  • 0.2 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • 0.84 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1992 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 275.5 mg
  • Draslík 2635.8 mg
  • Vláknina 8878.1 mg
  • Vitamín A 8878.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.6 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát rozmrazíme, oprané mušle oddělíme, již otevřené vložíme do hrnce, přilijeme víno a 4 dcl vody. Přidáme jednu oloupanou, nasekanou cibuli, oloupaný, prolisovaný česnek, špenát, okořeníme, společně vaříme 7 minut. Poté vše scedíme a necháme okapat. Vyjmeme maso z mušlí.

  • 2

    Špenát řádně vymačkáme, na hrubo nasekáme. Dvě cibule oloupeme, pokrájíme na kolečka a společně se špenátem podusíme na rozpuštěném másle 6 minut.

  • 3

    Bylinkové máslo rozpustíme na druhé pánvi, osmažíme na něm maso z mušlí po minuty, poté ho přidáme ke špenátu, okořeníme a smažíme další 2 minuty.

  • 4

    Hotové upravíme na talíře, obložíme kaviárem, koprem a servírujeme.

Komentáře k receptu