Mušle zapečené se špenátem
Suroviny
- 300 g Cibule
- 400 g Špenát listový čerstvý
- 400 ml Víno bílé
- 0.25 kávová lžička Nové koření celé
- 0.25 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl mořská
- 3 stroužek Česnek
- 2 kg Mušle slávky
- 0.5 šálek Kopr čerstvý
- 3 polévková lžíce Kaviár
- 0.2 polévková lžíce Máslo bylinkové
- 0.84 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1992 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 275.5 mg
- Draslík 2635.8 mg
- Vláknina 8878.1 mg
- Vitamín A 8878.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.6 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát rozmrazíme, oprané mušle oddělíme, již otevřené vložíme do hrnce, přilijeme víno a 4 dcl vody. Přidáme jednu oloupanou, nasekanou cibuli, oloupaný, prolisovaný česnek, špenát, okořeníme, společně vaříme 7 minut. Poté vše scedíme a necháme okapat. Vyjmeme maso z mušlí.
-
2
Špenát řádně vymačkáme, na hrubo nasekáme. Dvě cibule oloupeme, pokrájíme na kolečka a společně se špenátem podusíme na rozpuštěném másle 6 minut.
-
3
Bylinkové máslo rozpustíme na druhé pánvi, osmažíme na něm maso z mušlí po minuty, poté ho přidáme ke špenátu, okořeníme a smažíme další 2 minuty.
-
4
Hotové upravíme na talíře, obložíme kaviárem, koprem a servírujeme.