Červená čočka se zázvorem
Suroviny
- 175 g Špenát listový čerstvý
- 300 g Čočka červená
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Bobkový list
- 0.25 ks Zázvor celý
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 0.09 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 176 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 767.8 mg
- Vláknina 24733 mg
- Vitamín A 24733 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou čočku propláchneme vodou, spolu s bobkovými listy vaříme asi 12 minut. Po změknutí čočky vodu slijeme, čočku propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
-
2
Oloupanou mrkev a cibuli krájíme na proužky asi 3 cm dlouhé, špenát omyjeme, nahrubo nasekáme.
-
3
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek. Nastrouhaný čerstvý zázvor na oleji krátce osmahneme, vmícháme cibuli a mrkev, smažíme asi 2 minuty. Všechny přísady vyjmeme a dáme stranou na talíř. Nasekaný špenát chvíli podusíme. Sezam orestujeme nasucho na pánvi.
-
4
Zeleninu a čočku přidáme ke špenátu a vše promícháme. Ochutíme sójovou omáčkou a posypeme sezamovými semínky.