Candát pošírovaný
Suroviny
- 800 g Candát obecný
- 800 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 100 ml Víno šumivé (sekt)
- 600 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 4 ks Hřebenatka
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 šálek Citronová šťáva
- 0.6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 6 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 16.8 mg
- Draslík 319.6 mg
- Vláknina 20215.8 mg
- Vitamín A 20215.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 320.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmrazenou zeleninu povaříme 8 minut v rybím vývaru. Poté vyjmeme, necháme okapat a udržujeme v teple.
-
2
Filety z ryb opereme, osušíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Do zbytku vývaru přilijeme sekt, rozpustíme v něm sardelovou pastu a filety povaříme 7 minut na mírném ohni.
-
3
Hřebenatky podusíme 2 minuty na rozpáleném pepřovém másle.
-
4
Směs ze zeleniny rozdělíme na talíře, filety položíme do středu, na filety dáme hřebenatky, ozdobíme nasekaným koprem a podáváme.