Bramborové karbanátky s čili

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 50 g Chilli paprička
  • 115 g Sýr Čedar
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 5.55 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 712.6 mg
  • Vláknina 7931 mg
  • Vitamín A 7931 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Slijeme, vrátíme do hrnce a rozmačkáme dohladka.

  • 2

    Vložíme do mísy, přidáme strouhaný sýr, sůl, nakládané čili papričky jalapeňos nakrájené na plátky a ušlehané vejce. Zasypeme nasekaným koriandrem a vymícháme těsto.

  • 3

    Na pomoučněném vále rozdělíme těsto na 10 karbanátků.

  • 4

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a karbanátky osmažíme 2-3 minuty z každé strany.

Komentáře k receptu