Zelené fazolky s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 262.8 mg
  • Draslík 356.6 mg
  • Vláknina 6798.3 mg
  • Vitamín A 6798.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky uvaříme 5-6 minut, až změknou. Necháme vykapat v cedníku, propláchneme pod studenou vodou a znovu slijeme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme tenké plátky cibule a smažíme, až bude cibule měkká.

  • 3

    V míse rozšleháme vejce s kořením, přidáme k cibuli a smažíme na mírném plameni, až budou vejce téměř hotová, nesmíme přesmažit.

  • 4

    Do pánve přidáme fazolky a necháme krátce prohřát.

  • 5

    Směs vyklopíme na servírovací talíř, posypeme strouhaným sýrem a citrónovou kůrou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu