Zelené fazolky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 262.8 mg
- Draslík 356.6 mg
- Vláknina 6798.3 mg
- Vitamín A 6798.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky uvaříme 5-6 minut, až změknou. Necháme vykapat v cedníku, propláchneme pod studenou vodou a znovu slijeme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme tenké plátky cibule a smažíme, až bude cibule měkká.
-
3
V míse rozšleháme vejce s kořením, přidáme k cibuli a smažíme na mírném plameni, až budou vejce téměř hotová, nesmíme přesmažit.
-
4
Do pánve přidáme fazolky a necháme krátce prohřát.
-
5
Směs vyklopíme na servírovací talíř, posypeme strouhaným sýrem a citrónovou kůrou. Ihned podáváme.