Fazole v omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 4 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2278.1 mg
- Vláknina 37380 mg
- Vitamín A 37380 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme fazole nebo hrách asi 15 minut, doměkka.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme do sklovita. Přidáme nakrájená třešňová rajčata v konzervě a vaříme, až směs zhoustne. Přidáme plátky naložených čili a 2 minuty povaříme. Osolíme dle chuti.
-
3
Fazole necháme okapat, vrátíme je do hrnce a zalijeme rajskou směsí. Prohřejeme, když omáčka příliš zhoustne, rozředíme jí vodou.
-
4
Přendáme na talíře, ihned podáváme.