Plněné papriky v ořechové omáčce
Suroviny
- 50 g Mandle
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 115 g Ořechy vlašské
- 50 g Sýr kozí
- 150 g Sýr smetanový 65%
- 115 g Vepřové maso mleté
- 120 ml Smetana 12% (konzumní)
- 500 ml Voda pitná
- 120 ml Sherry brandy
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 8 ks Chilli paprička
- 3.2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 53 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 202.7 mg
- Draslík 540.7 mg
- Vláknina 10471 mg
- Vitamín A 10471 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené papriky ancho máčíme 30 minut v horké vodě, až změknou. Odkrojíme stopky a vyjmeme semena, dáváme pozor, aby papriky zůstaly neporušené.
-
2
Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve velké pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme mleté vepřové a smažíme dohněda. Přidáme brambory, promícháme, zakryjeme a dusíme 20 minut na mírném plameni. Osolíme a nádivku odstavíme.
-
3
Další 2 lžíce oleje zahřejeme v jiné pánvi a osmahneme nakrájenou cibuli se skořicí, dokud cibule nezměkne. Vmícháme hrubě nasekané ořechy i mandle a 3-4 minuty smažíme. Do pánve přidáme oba druhy sýra, smetanu a sherry, dobře promícháme. Stáhneme plamen na minimum a vaříme, až se sýr roztaví a omáčka zhoustne. Dle chuti okořeníme.
-
4
V čisté míse ušleháme pevný sníh z bílků, přidáme sůl a po částech žloutky.
-
5
Do každé papriky vložíme trochu masové nádivky, povrch paprik otřeme do sucha. Obalíme je v mouce, potom ve vaječné směsi a necháme okapat. Smažíme v rozpáleném oleji, hotové necháme vykapat na papírovém ubrousku.
-
6
Papriky dáme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.