Zelený hrášek po mexicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 22 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 763.2 mg
- Vláknina 23795 mg
- Vitamín A 23795 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 103.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spařená rajčata oloupeme, překrojíme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme na kostky.
-
2
V hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek na plátky a smažíme dozlatova. Vyjmeme a vyhodíme. Vložíme nasekanou cibuli a smažíme, až zesklovatí. Přidáme rajčata, promícháme a přidáme čerstvě vyloupaný hrášek. Přilijeme vodu, zmírníme plamen a hrnec zakryjeme pokličkou. Vaříme 10 minut, doměkka, občas zamícháme.
-
3
Osolíme, opepříme, přendáme do mísy, posypeme pažitkou a podáváme.