Zelený hrášek po mexicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 hrst Pažitka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 763.2 mg
  • Vláknina 23795 mg
  • Vitamín A 23795 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 103.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spařená rajčata oloupeme, překrojíme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme na kostky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek na plátky a smažíme dozlatova. Vyjmeme a vyhodíme. Vložíme nasekanou cibuli a smažíme, až zesklovatí. Přidáme rajčata, promícháme a přidáme čerstvě vyloupaný hrášek. Přilijeme vodu, zmírníme plamen a hrnec zakryjeme pokličkou. Vaříme 10 minut, doměkka, občas zamícháme.

  • 3

    Osolíme, opepříme, přendáme do mísy, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu