Steaky z tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 18 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 1048.1 mg
- Vláknina 10518.8 mg
- Vitamín A 10518.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a nasekáme.
-
2
Steaky z tuňáka opláchneme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme na pánev s rozpáleným tukem. Opečeme z každé strany 5 minut. Poté je vyjmeme a uchováme v teple. Na témže tuku orestujeme připravenou cibuli s česnekem, přidáme okapaná, oloupaná rajčata a okapané kapary, zamícháme, osolíme, opepříme. Bazalku omyjeme, osušíme a nasekáme. Přidáme ke směsi.
-
3
Steaky rozdělíme na talíře, obložíme směsí a podáváme.