Jehněčí knedlíčky s jogurtovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 28 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 113.3 mg
- Draslík 637.6 mg
- Vláknina 197.5 mg
- Vitamín A 197.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné maso umeleme spolu s oloupaným česnekem a směs osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme malé kuličky a potřeme je olejem. V pánvi na troše oleje opečeme masové kuličky po všech stranách dozlatova a dokřupava.
-
2
V jogurtu rozmícháme solamyl a za stálého míchání povaříme na pánvi. Mírně osolíme.
-
3
Kuličky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme jogurtovou omáčkou a posypeme nasekanou mátou.
-
4
Podáváme s rajčatovým salátem.