Jehněčí knedlíčky s jogurtovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 400 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.03 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 113.3 mg
  • Draslík 637.6 mg
  • Vláknina 197.5 mg
  • Vitamín A 197.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné maso umeleme spolu s oloupaným česnekem a směs osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme malé kuličky a potřeme je olejem. V pánvi na troše oleje opečeme masové kuličky po všech stranách dozlatova a dokřupava.

  • 2

    V jogurtu rozmícháme solamyl a za stálého míchání povaříme na pánvi. Mírně osolíme.

  • 3

    Kuličky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme jogurtovou omáčkou a posypeme nasekanou mátou.

  • 4

    Podáváme s rajčatovým salátem.

Komentáře k receptu