Polpety zapékané s rajčaty a mozzarellou
Suroviny
- 600 g Hovězí maso mleté
- 125 g Mozzarella
- 10 g Bazalka
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 25 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 191 mg
- Draslík 717.8 mg
- Vláknina 2630.5 mg
- Vitamín A 2630.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a zpěníme na části rozehřátého másla. Mleté maso propracujeme s vejcem, předem namočenou a vymačkanou žemlí, cibulí, česnekem, částí nasekané bazalky a oreganem. Směs osolíme a opepříme.
-
2
Z masové hmoty vytvarujeme kuličky, lehce je stiskneme a obalíme ve strouhance. Smažíme je po každé straně na rozehřátém oleji asi 4 minuty.
-
3
Omytá rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Polpety obložíme vždy plátkem rajčete a mozzarelly a posypeme zbylou bazalkou. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zapékáme asi 8 minut ve středně vyhřáté troubě.