Turecký sekaný špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Máta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3.07 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 456.7 mg
  • Vláknina 4513.5 mg
  • Vitamín A 4513.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, přidáme k mletému masu spolu s vejcem a propracujeme. Osolíme, opepříme a okořeníme skořicí.

  • 2

    Rozmícháme citronovou šťávu, ocet, 3 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Omytá rajčata a okurku nadrobno nakrájíme, promícháme se zálivkou a necháme chvíli odležet.

  • 3

    Masovou hmotu obalíme kolem špejlí a dobře přitiskneme. Špízy opékáme po všech stranách asi 5 minut na lžíci oleje.

  • 4

    Na talíře upravíme opečené špízy se salátem a ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu