Turecký sekaný špíz
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Máta
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 3.07 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 37 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 456.7 mg
- Vláknina 4513.5 mg
- Vitamín A 4513.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, přidáme k mletému masu spolu s vejcem a propracujeme. Osolíme, opepříme a okořeníme skořicí.
-
2
Rozmícháme citronovou šťávu, ocet, 3 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Omytá rajčata a okurku nadrobno nakrájíme, promícháme se zálivkou a necháme chvíli odležet.
-
3
Masovou hmotu obalíme kolem špejlí a dobře přitiskneme. Špízy opékáme po všech stranách asi 5 minut na lžíci oleje.
-
4
Na talíře upravíme opečené špízy se salátem a ozdobíme lístky máty.