Mečoun na rožni s omáčkou z čili a limetové šťávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 25 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 58.5 mg
- Draslík 666.6 mg
- Vláknina 3270.3 mg
- Vitamín A 3270.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme opečené a oloupané čili serano bez semen, nakrájené na proužky a nastrouhanou kůru a šťávu z limety. Vaříme 2-3 minuty, vmícháme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky.
-
2
Vaříme 10 minut, občas zamícháme, až rajčata zhoustnou.
-
3
Steaky z mečouna potřeme olejem a okořeníme. 3-4 minuty opékáme na grilu nebo na rožni, obrátíme.
-
4
Do omáčky zamícháme creme fraiche, prohřejeme a servírujeme ke grilované rybě.
-
5
Podáváme posypané čerstvou petrželí.