Tvarohový koláč s čokoládou
Suroviny
- 50 g Poleva čokoládová
- 150 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr krupice
- 750 g Tvaroh jemný
- 120 g Pšeničná krupice
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 15 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 96.8 mg
- Draslík 64.2 mg
- Vláknina 1204.2 mg
- Vitamín A 1204.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem utřeme do krému a vmícháme vychlazenou čokoládovou polevu. Zlehka vmícháme žloutky, tvaroh, kakao, skořici, prášek do pečiva a 100 g krupice. Nakonec přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme zbylou krupicí. Naplníme těstem a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu dozlatova.
-
3
Upečený koláč pocukrujeme a podáváme ve formě ještě vlažný.