Kapustové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Zázvor celý
  • 100 g Šunka parmská
  • 750 g Kapusta růžičková
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 500 ml Víno bílé
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý celý
  • 3 ks Feferony
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 161.4 mg
  • Vláknina 13000.7 mg
  • Vitamín A 13000.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Růžičkovou kapustu omyjeme a každou kapustičku nařízneme. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme.

  • 2

    Bílé víno uvedeme do varu se zázvorem, česnekem, solí, feferonkami, celým pepřem a citronovou šťávou. Přidáme kapustičky a podusíme asi 10 minut. Ve vývaru je ponecháme ještě asi 2 hodiny.

  • 3

    Kapustičky vyjmeme, necháme okapat a každou obalíme natenko nakrájenou šunkou. Sýr nakrájíme na kostky a střídavě s kapustou napichujeme na špízy.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu