Kapustové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 11 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 161.4 mg
- Vláknina 13000.7 mg
- Vitamín A 13000.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Růžičkovou kapustu omyjeme a každou kapustičku nařízneme. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme.
-
2
Bílé víno uvedeme do varu se zázvorem, česnekem, solí, feferonkami, celým pepřem a citronovou šťávou. Přidáme kapustičky a podusíme asi 10 minut. Ve vývaru je ponecháme ještě asi 2 hodiny.
-
3
Kapustičky vyjmeme, necháme okapat a každou obalíme natenko nakrájenou šunkou. Sýr nakrájíme na kostky a střídavě s kapustou napichujeme na špízy.
-
4
Ihned podáváme.