Bramborová pánev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1088 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 51 mg
- Draslík 1401.7 mg
- Vláknina 16423.8 mg
- Vitamín A 16423.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut, slijeme je a necháme okapat. Druhý den brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Slaninu nakrájíme na proužky, pórek omyjeme, zelenou část odstraníme a bílou nakrájíme na kolečka.
-
3
Na pánvi na 2 lžících rozpáleného oleje osmahneme slaninu, necháme zesklovatět pórek a potom obojí vyjmeme z pánve.
-
4
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky. Zbylý olej přidáme do tuku v pánvi a brambory na něm opečeme dozlatova. Přidáme houby a podusíme. Vložíme zbylé suroviny, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou.
-
5
Pokrm podáváme na pánvi.