Ceviche

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sépie
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Mušle slávky
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 7 ks Limetka
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Avokádo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 605.2 mg
  • Vláknina 11548.3 mg
  • Vitamín A 11548.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové krevety a slávky oloupeme, sépie očistíme a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do nekovové nádoby a zalijeme šťávou z limetek tak, aby bylo všechno maso ponořené. Zakryjeme a necháme 8 hodin nebo přes noc v lednici.

  • 2

    Odleželé plody moře necháme okapat, vysušíme papírovou utěrkou a dáme do mísy.

  • 3

    Rajčata překrojíme, vymačkáme semena a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky 1 cm široké.

  • 4

    Vše smícháme, přidáme plody moře, oregano, koření, dle chuti limetkovou šťávu a podáváme s křupavou žemlí. Můžeme posypat čerstvým oreganem.

Komentáře k receptu