Ceviche
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 7 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 81.7 mg
- Draslík 605.2 mg
- Vláknina 11548.3 mg
- Vitamín A 11548.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové krevety a slávky oloupeme, sépie očistíme a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do nekovové nádoby a zalijeme šťávou z limetek tak, aby bylo všechno maso ponořené. Zakryjeme a necháme 8 hodin nebo přes noc v lednici.
-
2
Odleželé plody moře necháme okapat, vysušíme papírovou utěrkou a dáme do mísy.
-
3
Rajčata překrojíme, vymačkáme semena a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky 1 cm široké.
-
4
Vše smícháme, přidáme plody moře, oregano, koření, dle chuti limetkovou šťávu a podáváme s křupavou žemlí. Můžeme posypat čerstvým oreganem.