Nadívané hovězí medailonky se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 115 g Sýr Eidam cihla 45%
- 175 g Sýr Čedar
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Chilli paprička
- 4 ks Hovězí libové
- 2 stroužek Česnek
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Tequila silver
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 23 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 72.1 mg
- Draslík 187.1 mg
- Vláknina 1746.3 mg
- Vitamín A 1746.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tučný sýr vložíme do pánve se silným dnem a mícháme, dokud se neroztaví. Přidáme pečenou, oloupanou a semen zbavenou čili papričku, nakrájenou na kratší proužky. Přilijeme tequilu a vymícháme hladkou omáčku. Udržujeme ji teplou.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, smažíme asi 5 minut. Zasypeme oreganem a mícháme, dokud cibule nezhnědne. Sejmeme z ohně a přidáme strouhaný čedar, mícháme, dokud se nerozpustí.
-
3
Hovězí steaky asi 2,5 cm silné podélně rozkrojíme, ale ne úplně, aby se daly rozevřít. Osolíme a opepříme.
-
4
Čtvrtinu náplně ze sýra a cibule položíme na jednu polovinu steaku a přehneme přes něj druhou. Steaky vložíme do zapékací nádoby a grilujeme 3-5 minut z každé strany. Podáváme na horkých talířích se zeleninou, přelité sýrovou omáčkou.