Hovězí enchiladas s červenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Tortilla
  • 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 254.6 mg
  • Vláknina 11822.8 mg
  • Vitamín A 11822.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnec nakrájíme na kostky 5 cm velké, dáme do hluboké pánve a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 60-90 minut doměkka.

  • 2

    Sušené čili vložíme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut máčet. Pak celý obsah misky vylijeme do mixéru a zpracujeme na hladkou pastu.

  • 3

    Maso slijeme a necháme vystydnout. Jeden šálek vývaru si ponecháme. Na rozpáleném oleji osmahneme drcený česnek asi 2 minuty, zasypeme oreganem a kmínem. Přimícháme rozmixovanou pastu a vývar, jednu tortillu natrháme a přidáme do směsi. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 10 minut, občas promícháme, až bude omáčka hustá. Maso natrháme na kousky, vložíme do omáčky a prohřejeme.

  • 4

    Na každou kukuřičnou tortillu položíme trochu masové směsi a zavineme. Ozdobíme proužky cibule, čerstvou petrželkou a podáváme s mangovou salsou.

Komentáře k receptu