Tacos s trhaným hovězím
Suroviny
- 150 g Mouka kukuřičná
- 450 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 120 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 1 ks Limetka
- 1 ks Salsa rajčatová
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 stroužek Česnek
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 11 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 113.4 mg
- Vláknina 4250.3 mg
- Vitamín A 4250.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí roštěnec nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodu a přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 60-90 minut.
-
2
V míse smícháme mouku se solí, po částech přilijeme teplou vodu a hněteme 3-4 minuty na pomoučněném válu. Zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočívat. Maso vyjmeme z hrnce, necháme trochu vychladnout a natrháme na kousky.
-
3
Těsto na tortilly rozdělíme na 6 stejných kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 6 placek o průměru 15-20 cm. Každou tortillu opečeme na suché pánvi 15-20 vteřin z každé strany, udržujeme teplé.
-
4
K natrhanému masu přidáme oregano, kmín a dobře promícháme. Do pánve vlijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme 3-4 minuty, doměkka. Přidáme maso a dobře prohřejeme a promícháme.
-
5
Na každou tortillu položíme kousek salátu, maso a salsu, přeložíme napůl a podáváme s plátky limety. Ozdobíme čerstvým koriandrem.