Vepřová panenka s bylinkami a hořčicí
Suroviny
- 500 g Vepřová panenka
- 200 g Šalotka
- 150 g Zakysaná smetana
- 150 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.47 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 14 g
- Sodík 704 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 81.2 mg
- Draslík 941.2 mg
- Vláknina 924.8 mg
- Vitamín A 924.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme oloupané šalotky a krátce je opečeme. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
-
2
Polovinu nasekané bazalky a petrželky smícháme s hořčicí a směsí potřeme maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
-
3
Zbylé nasekané bylinky smícháme se zakysanou smetanou. Maso vyjmeme, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 5 minut. Do vydušené šťávy vmícháme bylinkovou smetanu, citronovou šťávu, osolíme a opepříme.
-
4
Panenku nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenými těstovinami.