Pikantní drůbeží játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Játra drůbeží
  • 4 cl Hruškovice
  • 0.26 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 724 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 26.7 mg
  • Draslík 764.5 mg
  • Vláknina 1871.8 mg
  • Vitamín A 1871.8 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 76.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpálený tuk v pánvi vložíme játra, osolíme, opepříme, přisypeme papriku a smažíme 6 minut. Poté játra vyjmeme a uložíme do tepla.

  • 2

    Mezitím na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme očištěnou, jader zbavenou a na proužky nakrájenou papriku.

  • 3

    K paprice přidáme zpět játra, pokapeme pálenkou, necháme zatáhnout a po třech minutách servírujeme.

Komentáře k receptu