Pikantní drůbeží játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 30 g
- Sodík 724 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 26.7 mg
- Draslík 764.5 mg
- Vláknina 1871.8 mg
- Vitamín A 1871.8 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 76.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpálený tuk v pánvi vložíme játra, osolíme, opepříme, přisypeme papriku a smažíme 6 minut. Poté játra vyjmeme a uložíme do tepla.
-
2
Mezitím na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme očištěnou, jader zbavenou a na proužky nakrájenou papriku.
-
3
K paprice přidáme zpět játra, pokapeme pálenkou, necháme zatáhnout a po třech minutách servírujeme.