Cibulové taštičky
Suroviny
- 250 g Houby Shitake sušené
- 800 g Telecí kotlety
- 250 g Vývar z hovězích kostí
- 250 g Hlíva ústřičná
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
- 250 ml Víno červené
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 šálek Petržel - nať
- 0.56 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.83 polévková lžíce Tuk Hera jedlý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 22 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 190.6 mg
- Draslík 2150.4 mg
- Vláknina 17427.2 mg
- Vitamín A 17427.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Houby opláchneme a nakrájíme. Olej rozehřejeme na pánvi a cibuli s houbami na ní podusíme. Osolíme a opepříme.
-
2
Omyté maso osušíme, nakrájíme na 4 plátky, ostrým nožem vyřízneme do každého plátku kapsu, naplníme podušenými houbami a upevníme špejlí.
-
3
Na pánvi rozehřejeme tuk, kapsy na něm smažíme po obou stranách 5 minut. Zhruba 5 minut necháme odležet.
-
4
Petržel opláchneme, nasekáme a přidáme na pánev. Vmícháme smetanu, víno, vývar a worcesterskou omáčku, zamícháme, již nevaříme a podáváme.