Cibulové taštičky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Houby Shitake sušené
  • 800 g Telecí kotlety
  • 250 g Vývar z hovězích kostí
  • 250 g Hlíva ústřičná
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Víno červené
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 šálek Petržel - nať
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.83 polévková lžíce Tuk Hera jedlý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 190.6 mg
  • Draslík 2150.4 mg
  • Vláknina 17427.2 mg
  • Vitamín A 17427.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Houby opláchneme a nakrájíme. Olej rozehřejeme na pánvi a cibuli s houbami na ní podusíme. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Omyté maso osušíme, nakrájíme na 4 plátky, ostrým nožem vyřízneme do každého plátku kapsu, naplníme podušenými houbami a upevníme špejlí.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme tuk, kapsy na něm smažíme po obou stranách 5 minut. Zhruba 5 minut necháme odležet.

  • 4

    Petržel opláchneme, nasekáme a přidáme na pánev. Vmícháme smetanu, víno, vývar a worcesterskou omáčku, zamícháme, již nevaříme a podáváme.

Komentáře k receptu