Kuřecí stew
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 250 g Brokolice
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 250 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 250 g Mrkev kořen
- 125 ml Šťáva karotková
- 200 ml Vývar drůbeží
- 4 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 0.34 polévková lžíce Tuk Hera jedlý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 153 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1267.1 mg
- Vláknina 18252.2 mg
- Vitamín A 18252.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na velmi tenké plátky, osolíme a opepříme.
-
2
Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme. Brokolici omyjeme, necháme okapat, rozdělíme na růžičky. Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky a lusky očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Kukuřici necháme okapat na cedníku.
-
3
Kuřecí plátky vložíme na pánev s rozpáleným tukem, opečeme z obou stran po 4 minutách, poté přidáme připravenou zeleninu a restujeme 3 minuty. Zalijeme vývarem, vmícháme hořčici, zeleninovou šťávu a chvíli podusíme. Hotové servírujeme na talíře.