Telecí závitky
Suroviny
- 300 g Ořechy lískové
- 100 g Rajčata
- 800 g Telecí kýta
- 800 g Špenát listový čerstvý
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 0.94 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 943 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 69 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 433.7 mg
- Draslík 2474 mg
- Vláknina 24355.3 mg
- Vitamín A 24355.3 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.2 mg
- Vitamín E 16.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bazalku se špenátem propláchneme, osušíme a nasekáme. Ořechy nasekáme, přidáme ke špenátu. Česnek oloupeme, prolisujeme k ostatním. Přidáme oloupaná rajčata, vmícháme olej a přidáme nastrouhané pecorino. Přisypeme mouku, přidám žloutky, vypracujeme těsto, osolíme, opepříme a přidáme nové koření.
-
2
Očištěné maso nakrájíme na plátky, pokryjeme směsí, srolujeme a připevníme špejlí.
-
3
Závitky vkládáme na rozehřátý olej a opečeme 5 minut na každé straně.