Telecí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Ořechy lískové
  • 100 g Rajčata
  • 800 g Telecí kýta
  • 800 g Špenát listový čerstvý
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.94 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 943 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 433.7 mg
  • Draslík 2474 mg
  • Vláknina 24355.3 mg
  • Vitamín A 24355.3 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.2 mg
  • Vitamín E 16.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bazalku se špenátem propláchneme, osušíme a nasekáme. Ořechy nasekáme, přidáme ke špenátu. Česnek oloupeme, prolisujeme k ostatním. Přidáme oloupaná rajčata, vmícháme olej a přidáme nastrouhané pecorino. Přisypeme mouku, přidám žloutky, vypracujeme těsto, osolíme, opepříme a přidáme nové koření.

  • 2

    Očištěné maso nakrájíme na plátky, pokryjeme směsí, srolujeme a připevníme špejlí.

  • 3

    Závitky vkládáme na rozehřátý olej a opečeme 5 minut na každé straně.

Komentáře k receptu