Zapékané karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Maso mleté - mix
  • 150 g Sýr kozí
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Avokádo
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ořechy pekanové
  • 0.27 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1084 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 255 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 156.9 mg
  • Draslík 1135.5 mg
  • Vláknina 32623.2 mg
  • Vitamín A 32623.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oříšky nastrouháme, mrkev očistíme a nastrouháme na nudličky.

  • 2

    Mleté maso smícháme s oříšky, vejci, nastrouhanou mrkví, opepříme, osolíme, přidáme chilli a vypracujeme těsto.

  • 3

    Z těsta vytvoříme karbanátky a vkládáme na rozehřátý tuk. Opékáme z každé strany 8 minut.

  • 4

    Mezitím oloupeme avokádo, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Pokapeme citronovou šťávou. Sýr nakrájíme na plátky.

  • 5

    Zapékací mísu silně vymastíme, vložíme do ní karbanátky, na ně položíme připravené avokádo. Povrch poklademe proužky sýra.

  • 6

    Zapečeme v rozehřáté troubě na 180° C na střední liště 8 minut.

Komentáře k receptu