Bifteky s provensálským kořením
Suroviny
- 100 g Olivy černé
- 800 g Hovězí svíčková
- 2 kávová lžička Provensálské koření
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2.18 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 855 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 903.9 mg
- Vláknina 5608.8 mg
- Vitamín A 5608.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a zpěníme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme provensálské koření, očištěné, nadrobno nakrájené papriky a omytou, na kostičky nakrájenou cuketu. Vše opékáme asi 10 minut, osolíme a opepříme.
-
2
Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Olivy nasekáme a smícháme s kapary, 2 lžícemi olivového oleje, citronovou kůrou a šťávou, solí a pepřem.
-
3
Omyté maso nakrájíme na silnější bifteky a opékáme na oleji z každé strany asi 4 minuty. Maso osolíme a udržujeme teplé.
-
4
Ochucené olivy ohřejeme ve výpeku. Vše upravíme na talíře a podáváme.
-
5
Vhodnou přílohou jsou zapečené brambory.