Rajčatový a okurkový rosol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 3 g
- Sodík 789 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 542.6 mg
- Vláknina 5463.8 mg
- Vitamín A 5463.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme je, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku.
-
2
Omytou okurku nastrouháme, osolíme a opepříme.
-
3
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Rozehřejeme vývar s octem a želatinu v něm rozpustíme. Do 1/3 vývaru vmícháme rajčata, do zbylého okurku.
-
4
Formu naplníme vrstvou rajčat a okurek. Rosol chladíme asi 3 hodiny.