Rajčatový a okurkový rosol

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Želatina
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 789 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 542.6 mg
  • Vláknina 5463.8 mg
  • Vitamín A 5463.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme je, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku.

  • 2

    Omytou okurku nastrouháme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Rozehřejeme vývar s octem a želatinu v něm rozpustíme. Do 1/3 vývaru vmícháme rajčata, do zbylého okurku.

  • 4

    Formu naplníme vrstvou rajčat a okurek. Rosol chladíme asi 3 hodiny.

Komentáře k receptu