Kuře v medové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1189 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 348.8 mg
  • Draslík 1043 mg
  • Vláknina 4576.2 mg
  • Vitamín A 4576.2 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné kuře rozdělíme na 8 menších porcí.

  • 2

    Připravíme marinádu smícháním medu se zázvorem, sójovou omáčkou, koriandrem, šafránem a oloupanou, nasekanou cibulí. Do marinády přidáme spařená, oloupaná rajčata nakrájená nadrobno. Porce kuřete vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme rozležet asi 20 minut.

  • 3

    Potom maso osmahneme v kastrole na 30 g másla a dusíme asi 25 minut v silně vyhřáté troubě. Každých 5 minut kuře poléváme marinádou.

  • 4

    Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a dusíme na 30 g másla s 2 dl vody asi 20 minut.

  • 5

    Výpek uvedeme do varu s octem a cibulí, osolíme, opepříme a přidáme zbylé máslo.

  • 6

    Kuře přelijeme šťávou a ozdobíme proužky limetkové kůry.

Komentáře k receptu