Kuře v medové marinádě
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 3 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 2 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1189 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 85 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 348.8 mg
- Draslík 1043 mg
- Vláknina 4576.2 mg
- Vitamín A 4576.2 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné kuře rozdělíme na 8 menších porcí.
-
2
Připravíme marinádu smícháním medu se zázvorem, sójovou omáčkou, koriandrem, šafránem a oloupanou, nasekanou cibulí. Do marinády přidáme spařená, oloupaná rajčata nakrájená nadrobno. Porce kuřete vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme rozležet asi 20 minut.
-
3
Potom maso osmahneme v kastrole na 30 g másla a dusíme asi 25 minut v silně vyhřáté troubě. Každých 5 minut kuře poléváme marinádou.
-
4
Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a dusíme na 30 g másla s 2 dl vody asi 20 minut.
-
5
Výpek uvedeme do varu s octem a cibulí, osolíme, opepříme a přidáme zbylé máslo.
-
6
Kuře přelijeme šťávou a ozdobíme proužky limetkové kůry.