Kuřecí filé s karotkou
Suroviny
- 200 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Kuřecí prsa
- 10 ks Karotka baby
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.25 l Vývar drůbeží
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Kerblík
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 31 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 264.3 mg
- Draslík 973.8 mg
- Vláknina 1076.3 mg
- Vitamín A 1076.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oloupeme a na každé ponecháme trochu natě.
-
2
Omytá kuřecí prsa opečeme po všech stranách na oleji, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
-
3
Do vařícího vývaru přidáme máslo, vložíme mrkev a podusíme ji 15 minut. Vyjmeme a udržujeme v teple.
-
4
Do horkého vývaru vmícháme zakysanou smetanu a povaříme 5 minut.
-
5
Smícháme žloutek, víno, hořčici a spolu s nasekaným kerblíkem přidáme do omáčky. Podle chuti osolíme, opepříme a osladíme.
-
6
Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře spolu s mrkví a omáčkou a ozdobíme lístky kerblíku.