Martinská husa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2339 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 204 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 87 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 565.2 mg
- Vláknina 9172.3 mg
- Vitamín A 9172.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěné husy oddělíme křídla a krk. Do masa vetřeme sůl a pepř a husu naplníme oloupanými jablky a mandlemi. Na tučných místech maso propíchneme vidličkou a husu vložíme stehny dolů do pekáče. Přilijeme 200 ml vody a pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 90 minut.
-
2
Potom husu obrátíme, přidáme očištěnou šalotku a cibuli nakrájenou na dílky, krk a křídla a zalijeme 250 ml vody. Pečeme ještě 90 minut, nejdříve pod pokličkou a dopékáme bez poklice. Během pečení maso často podléváme. Upečenou husu vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.
-
3
Vypečenou šťávu rozředíme 100 ml vody, propasírujeme a necháme přejít varem.