Tortillový koláč s chorizem
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
- 350 g Sýr Čedar
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 ml Créme fraiche
- 120 ml Zakysaná smetana
- 100 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 12 ks Tortilla
- 3 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1070 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 80 g
- Sodík 758 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 131.7 mg
- Draslík 666.3 mg
- Vláknina 14984.5 mg
- Vitamín A 14984.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme mleté maso a drcený česnek, mícháme na mírném ohni, až maso zhnědne. Přidáme oregano, skořici, hřebíček, pepř a dusíme 3–4 minuty, pak přidáme sherry, cukr a sůl. Mícháme 3–4 minuty, aby se chutě spojily, odstavíme. Tortilly nakrájíme na 2 cm široké proužky. Do pánve nalijeme olej a rozpálíme. Tortilly usmažíme, až jsou křehké a zlatohnědé.
-
2
Polovinu masové směsi rozprostřeme do pekáče, na ně položíme polovinu tortillových proužků a strouhaný sýr, pak přidáme créme fraiche. Vrstvy zopakujeme. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 20–25 minut.
-
3
Všechny suroviny na omáčku mimo smetany dáme do mixéru. Trochu koriandru si necháme na posypání. Rozmixujeme dohladka, vložíme do rendlíku a vaříme 5 minut. Přidáme smetanu, sůl, pepř a zamícháme.
-
4
Omáčkou přelijeme zapečený pokrm a ihned podáváme posypané koriandrem.