Rajčatová kaparová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 56 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 352.5 mg
  • Vláknina 5402.8 mg
  • Vitamín A 5402.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na oleji. Přidáme nakrájená rajčata a dusíme asi 5 minut.

  • 3

    Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme kapary.

Komentáře k receptu