Vepřové v zelené omáčce s kaktusem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 300 g Rajčata zelená
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Guave
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 89.4 mg
  • Draslík 646 mg
  • Vláknina 3996.8 mg
  • Vitamín A 3996.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme maso nakrájené na 2,5 cm kostky a prudce osmahneme dohněda. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek a smažíme doměkka, pak vmícháme oregano a nakrájenou čili papričku jalapeňos, smažíme ještě 2 minuty.

  • 2

    Konzervovaná tomatillos nebo zelená rajčata dáme do mixéru, přilijeme vývar a rozmixujeme dohladka. Přidáme do masové směsi, zakryjeme a dusíme 30 minut.

  • 3

    Kaktus namočíme na 10 minut do studené vody. Slijeme, přidáme k masu a dusíme dalších 10 minut, až maso zcela změkne.

  • 4

    Směs osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu