Vepřové v zelené omáčce s kaktusem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 30 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 89.4 mg
- Draslík 646 mg
- Vláknina 3996.8 mg
- Vitamín A 3996.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme maso nakrájené na 2,5 cm kostky a prudce osmahneme dohněda. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek a smažíme doměkka, pak vmícháme oregano a nakrájenou čili papričku jalapeňos, smažíme ještě 2 minuty.
-
2
Konzervovaná tomatillos nebo zelená rajčata dáme do mixéru, přilijeme vývar a rozmixujeme dohladka. Přidáme do masové směsi, zakryjeme a dusíme 30 minut.
-
3
Kaktus namočíme na 10 minut do studené vody. Slijeme, přidáme k masu a dusíme dalších 10 minut, až maso zcela změkne.
-
4
Směs osolíme, opepříme a podáváme.