Rajčatové rizoto s pampeliškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 23 g
- Sodík 974 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 33.1 mg
- Draslík 620.7 mg
- Vláknina 10152.2 mg
- Vitamín A 10152.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na 2 lžících másla. Přidáme rýži a za stálého míchání zlehka osmahneme. Přilijeme víno a vaříme chvíli bez pokličky. Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme zvolna asi 25 minut. Občas rýži zamícháme.
-
3
Listy pampelišky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Promícháme je s nakrájenými rajčaty a vařenou rýží. Vmícháme zbylé máslo a rizoto podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Pokrm upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.