Rajčatové rizoto s pampeliškou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 125 g Pampeliškové listy
  • 250 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 33.1 mg
  • Draslík 620.7 mg
  • Vláknina 10152.2 mg
  • Vitamín A 10152.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na 2 lžících másla. Přidáme rýži a za stálého míchání zlehka osmahneme. Přilijeme víno a vaříme chvíli bez pokličky. Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme zvolna asi 25 minut. Občas rýži zamícháme.

  • 3

    Listy pampelišky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Promícháme je s nakrájenými rajčaty a vařenou rýží. Vmícháme zbylé máslo a rizoto podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Pokrm upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu