Platýs se špenátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 600 g Platýz - filety
  • 70 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mascarpone
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 84.1 mg
  • Draslík 1312.2 mg
  • Vláknina 8306.3 mg
  • Vitamín A 8306.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.1 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z platýse omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme, jeden stroužek nakrájíme na plátky a jeden prolisujeme. 50 ml olivového oleje smícháme se solí a česnekem, směsí potřeme rybu a marinujeme asi 30 minut.

  • 2

    Špenát omyjeme, mokré listy vložíme na 10 ml oleje a dusíme pod pokličkou asi 5 minut doměkka.

  • 3

    Zbylý stroužek česneku nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylém oleji. Přidáme piniové oříšky a opražíme je dozlatova. Vmícháme mascarpone a přidáme špenát. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Filety položíme na alobal potřený olejem a pod grilem v troubě opékáme asi 4 minuty po každé straně.

  • 5

    Filety se špenátem upravíme na talíře a ozdobíme dílky citronu.

Komentáře k receptu