Platýs se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 26 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 84.1 mg
- Draslík 1312.2 mg
- Vláknina 8306.3 mg
- Vitamín A 8306.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.1 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z platýse omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme, jeden stroužek nakrájíme na plátky a jeden prolisujeme. 50 ml olivového oleje smícháme se solí a česnekem, směsí potřeme rybu a marinujeme asi 30 minut.
-
2
Špenát omyjeme, mokré listy vložíme na 10 ml oleje a dusíme pod pokličkou asi 5 minut doměkka.
-
3
Zbylý stroužek česneku nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylém oleji. Přidáme piniové oříšky a opražíme je dozlatova. Vmícháme mascarpone a přidáme špenát. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Filety položíme na alobal potřený olejem a pod grilem v troubě opékáme asi 4 minuty po každé straně.
-
5
Filety se špenátem upravíme na talíře a ozdobíme dílky citronu.