Enchiladas s vepřovým masem a zelenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 300 g Rajčata zelená
  • 75 g Sýr Čedar
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 plátek Tortilla
  • 1.4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 108.4 mg
  • Draslík 592.5 mg
  • Vláknina 2869 mg
  • Vitamín A 2869 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové ramínko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni 40 minut.

  • 2

    Čili odrůdy cascabel namočíme na 30 minut do horké vody, aby změkla. Slijeme, odkrojíme stopku, čili rozřízneme a zbavíme semen.

  • 3

    Vepřové slijeme a necháme trochu vychladnout, potom natrháme na kousky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek a smažíme 3–4 minuty, až oboje zesklovatí. Přidáme nakrájené čili a tomatillos v konzervě. Vaříme za stálého míchání, až se začnou tomatillos rozpadat. Snížíme teplotu a vaříme ještě 10 minut, necháme trochu vychladnout a rozmixujeme.

  • 4

    Tortilly napaříme nebo ohřejeme v mikrovlné troubě. Kousky vepřového položíme doprostřed tortilly, zabalíme a vložíme do mělké zapékací nádoby, do které se vejdou všechny tortilly v jedné vrstvě.

  • 5

    Enchiladas polijeme omáčkou, aby byly celé zakryté, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, 20–30 minut, až bude sýr bublat. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu