Vepřové kotlety s paprikami
Suroviny
- 800 g Brambory vařené ve slupce
- 800 g Vepřové kotlety
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bazalka
- 2 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.32 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.03 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 20 g
- Sodík 811 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 139.9 mg
- Draslík 1796.2 mg
- Vláknina 19939.8 mg
- Vitamín A 19939.8 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme lžíci másla s olejem a kotlety opékáme z každé strany vždy 4 minuty. Vyjmeme je a udržujeme teplé.
-
2
Oloupané brambory opečeme na 2 lžících másla. Na zbylém másle necháme zesklovatět oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky a opékáme asi 7 minut. Okořeníme rozmarýnem, osolíme a opepříme.
-
3
Kotlety s bramborami a paprikami upravíme na talíře a ozdobíme snítkou rozmarýnu a bazalkou.