Vepřové kotlety s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 800 g Vepřové kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.32 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.03 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 811 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 139.9 mg
  • Draslík 1796.2 mg
  • Vláknina 19939.8 mg
  • Vitamín A 19939.8 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme lžíci másla s olejem a kotlety opékáme z každé strany vždy 4 minuty. Vyjmeme je a udržujeme teplé.

  • 2

    Oloupané brambory opečeme na 2 lžících másla. Na zbylém másle necháme zesklovatět oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky a opékáme asi 7 minut. Okořeníme rozmarýnem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Kotlety s bramborami a paprikami upravíme na talíře a ozdobíme snítkou rozmarýnu a bazalkou.

Komentáře k receptu