Špagetová omeleta
Suroviny
- 400 g Špagety, Makarony
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Žampiony - sterilované
- 100 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Paprika žlutá
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Bazalka
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 20 g
- Sodík 743 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 265.1 mg
- Draslík 580.9 mg
- Vláknina 11113 mg
- Vitamín A 11113 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme je a necháme okapat. Promícháme je se solí, pepřem, vejci a oreganem.
-
2
Očištěné papriky nakrájíme na plátky, omytou cuketu nakrájíme na kolečka.
-
3
Ze směsi špaget a vajec upečeme na pánvi na oleji dvě placky. Rozdělíme na ně papriky, najemno nakrájená rajčata, sterilované žampiony a kolečka cukety. Obložíme mozzarellou nakrájenou na plátky a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Omelety ozdobíme lístky bazalky a podáváme.