Celerová kaše s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 26 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 55.2 mg
- Draslík 740.5 mg
- Vláknina 7659 mg
- Vitamín A 7659 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme ve slupce asi 25 minut, scedíme je, oloupeme a ještě horké prolisujeme.
-
2
Omytý celer nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Omytá kuřecí prsa nadrobno nakrájíme.
-
3
Celer podusíme na lžíci másla, přidáme 2 lžíce vody a dusíme asi 20 minut doměkka. Po 10 minutách přidáme nakrájené maso. Petrželku omyjeme a lístky vmícháme do celeru s masem. Vše rozmixujeme.
-
4
Pyré smícháme s bramborami, zředíme zbylým máslem a stejným množstvím vody, aby vznikla hustá kaše.