Celerová kaše s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 400 g Celer řapíkatý
  • 120 g Kuřecí prsa
  • 1 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 55.2 mg
  • Draslík 740.5 mg
  • Vláknina 7659 mg
  • Vitamín A 7659 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme ve slupce asi 25 minut, scedíme je, oloupeme a ještě horké prolisujeme.

  • 2

    Omytý celer nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Omytá kuřecí prsa nadrobno nakrájíme.

  • 3

    Celer podusíme na lžíci másla, přidáme 2 lžíce vody a dusíme asi 20 minut doměkka. Po 10 minutách přidáme nakrájené maso. Petrželku omyjeme a lístky vmícháme do celeru s masem. Vše rozmixujeme.

  • 4

    Pyré smícháme s bramborami, zředíme zbylým máslem a stejným množstvím vody, aby vznikla hustá kaše.

Komentáře k receptu