Zeleninový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 702 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 25.3 mg
- Draslík 640.4 mg
- Vláknina 25624.8 mg
- Vitamín A 25624.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolky povaříme v osolené vodě 12 minut, vyjmeme je a propláchneme studenou vodou.
-
2
Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme omytý špenát a vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Oloupanou mrkev (jednu nakrájíme na měsíčky a odložíme) povaříme v osolené vodě 8 minut.
-
4
Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, rozpustíme ve vroucí vodě a vmícháme do špenátu. Vypláchneme nákypovou formu a naplníme ji polovinou pyré. Navrch rozložíme větší část vařené mrkve a zakryjeme špenátovým pyré. Formu vložíme na 4 hodiny do chladničky.
-
5
Pudink vyklopíme, nakrájíme na plátky a ozdobíme zbylou mrkví.