Svíčková pečeně na rýnský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Hovězí svíčková
  • 100 g Hrozinky
  • 250 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Jalovec
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.25 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 1243.3 mg
  • Vláknina 9070.5 mg
  • Vitamín A 9070.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a mrkev nadrobno nakrájíme. Svaříme ocet a 500 ml vody, přidáme cibuli, mrkev, celý pepř, jalovec a bobkový list. Povařenou směs necháme vychladnout, vložíme do ní omyté maso a uložíme na 2 dny do chladničky.

  • 2

    Maso vyjmeme, osušíme a vetřeme do něj sůl a pepř. Potom svíčkovou opečeme po všech stranách na rozehřátém másle.

  • 3

    Z nálevu odměříme 250 ml. Maso obložíme zeleninou a podlijeme nálevem i s kořením. Dusíme asi 90 minut, potom maso vyjmeme.

  • 4

    Výpek se zeleninou prolisujeme, přilijeme 750 ml vody, přidáme rozinky a přivedeme k varu. Nakonec omáčku zahustíme solamylem (nebo hotovou jíškou).

  • 5

    Svíčkovou pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme.

Komentáře k receptu