Pečené ovoce s medovou omáčkou
Suroviny
- 250 g Kompot ananasový
- 200 g Med včelí
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Džus jablečný
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Banány
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Sůl
- 0.41 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Mandle plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 11 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 614.6 mg
- Vláknina 12487.5 mg
- Vitamín A 12487.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, jablečnou šťávu, žloutky a špetku soli rozkvedláme a přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Ananas necháme okapat, oloupané banány nakrájíme podélně na kousky a oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme na silnější plátky.
-
3
Ovoce namáčíme v připraveném těstíčku a každý kousek zvlášť usmažíme v rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme chvíli na papírové utěrce.
-
4
Na pánvi nasucho opečeme mandlové lupínky. Přidáme med a necháme jej rozpustit.
-
5
Usmažené ovoce pokapeme medovou omáčkou s mandlovými lupínky a podáváme.