Pečené ovoce s medovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kompot ananasový
  • 200 g Med včelí
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Džus jablečný
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Banány
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.41 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 139 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 614.6 mg
  • Vláknina 12487.5 mg
  • Vitamín A 12487.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, jablečnou šťávu, žloutky a špetku soli rozkvedláme a přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Ananas necháme okapat, oloupané banány nakrájíme podélně na kousky a oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme na silnější plátky.

  • 3

    Ovoce namáčíme v připraveném těstíčku a každý kousek zvlášť usmažíme v rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme chvíli na papírové utěrce.

  • 4

    Na pánvi nasucho opečeme mandlové lupínky. Přidáme med a necháme jej rozpustit.

  • 5

    Usmažené ovoce pokapeme medovou omáčkou s mandlovými lupínky a podáváme.

Komentáře k receptu