Jehněčí guláš s lilky
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Lilek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
- 5.28 polévková lžíce Olej sójový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 37 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 1021.4 mg
- Vláknina 11744.5 mg
- Vitamín A 11744.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kešu oříšky opražíme na pánvi. Omyté lilky nakrájíme na kousky a opečeme na lžíci oleje, vyjmeme a odložíme stranou.
-
2
Jehněčí kýtu omyjeme, nakrájíme na kostky a spolu s oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem po částech opékáme na 5 lžících oleje. Osolíme a opepříme.
-
3
K masu přidáme nakrájená rajčata, 2/3 skořice, špetku tymiánu a pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Během dušení občas podlijeme vodou. Nakonec vmícháme lilky a dusíme ještě 10 minut. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme zbylou skořicí. Pokrm posypeme opraženými oříšky.