Rajčata plněná bramborovým sýrovým krémem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 40 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Salát římský
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 18.4 mg
  • Draslík 1303.4 mg
  • Vláknina 25625.5 mg
  • Vitamín A 25625.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme ve slupce asi 30 minut, slijeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Z omytých rajčat odkrojíme vršky a dužinu vydlabeme. Tymián omyjeme, lístky otrháme a smícháme s rajčatovou dužinou, rozmačkaným sýrem a zakysanou smetanou.

  • 3

    Připravené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vmícháme do rajčatovo-sýrového krému. Směsí naplníme vydlabaná rajčata.

  • 4

    Omyté listy salátu osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu