Selské brambory se sýrem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 300 g Pórek
  • 125 g Slanina vepřová
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 208 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 65.5 mg
  • Draslík 1184.5 mg
  • Vláknina 19405.5 mg
  • Vitamín A 19405.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce (asi 25 minut), slijeme, oloupeme a nakrájíme na dílky.

  • 2

    Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky, omytý pórek na kolečka. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 3 minuty a potom propláchneme studenou vodou.

  • 3

    Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli nakrájíme na osminky.

  • 4

    Na másle opečeme na nudličky nakrájenou slaninu, vyjmeme ji a na výpeku po částech opékáme brambory, žampiony a zeleninu. Slaninu vrátíme do pánve, vše osolíme a opepříme.

  • 5

    Sýr nakrájíme na kostičky a posypeme jím brambory. Pod pokličkou necháme sýr roztavit.

  • 6

    Nakonec pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu