Zapečené mleté maso s červeným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Saturejka
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 1046.5 mg
  • Vláknina 17440.2 mg
  • Vitamín A 17440.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 132.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrouháme a vaříme ve 125 ml vývaru, dokud se neodpaří tekutina.

  • 2

    Fazolky očistíme, spaříme a promícháme se saturejkou. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme mleté maso, opečeme je, osolíme a opepříme.

  • 4

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky a navrstvíme do vymazané zapékací mísy. Na brambory rozložíme nakrájenou papriku, mleté maso, fazolky a nakonec vařené zelí. Zalijeme zbylým vývarem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

  • 5

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu