Zapečené mleté maso s červeným zelím
Suroviny
- 400 g Brambory
- 250 g Maso mleté - mix
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 500 g Zelí hlávkové červené
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Saturejka
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 20 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 1046.5 mg
- Vláknina 17440.2 mg
- Vitamín A 17440.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 132.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí nakrouháme a vaříme ve 125 ml vývaru, dokud se neodpaří tekutina.
-
2
Fazolky očistíme, spaříme a promícháme se saturejkou. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.
-
3
Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme mleté maso, opečeme je, osolíme a opepříme.
-
4
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a navrstvíme do vymazané zapékací mísy. Na brambory rozložíme nakrájenou papriku, mleté maso, fazolky a nakonec vařené zelí. Zalijeme zbylým vývarem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
-
5
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.