Zapečené zelí se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Gouda 45%
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 707 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 278.7 mg
  • Draslík 325.7 mg
  • Vláknina 3765.3 mg
  • Vitamín A 3765.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí na jemno nakrouháme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky, necháme zesklovatět na oleji. Po částech přidáme zelí a osmahneme, vmícháme nasekanou petrželku.

  • 2

    Oloupané jablko krájíme na kostičky. Rozšleháme vejce, smetanu a vmícháme nastrouhanou goudu a připravené jablko. Směs osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a tymiánem.

  • 3

    Zelí a omáčku střídavě klademe do vymaštěné zapékací mísy. Povrch posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.

  • 4

    Pokrm pečeme pod pokličkou asi 20 minut, potom bez pokličky zapékáme dalších 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu