Opilé kuře
Suroviny
- 150 g Hrozinky
- 115 g Mandle
- 115 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 800 g Kuřecí stehna
- 350 ml Vývar drůbeží
- 120 ml Sherry brandy
- 250 ml Tequila silver
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 2 ks Jablka
- 3 stroužek Česnek
- 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 21 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 83 mg
- Draslík 564.4 mg
- Vláknina 8737.5 mg
- Vitamín A 8737.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky dáme do mísy a zalijeme sherry, necháme nabobtnat.
-
2
Mouku smícháme se solí a pepřem. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, kuřecí stehno bez kůže obalíme v mouce a osmažíme do hněda, občas obrátíme. Necháme okapat na papírovém ubrousku. Zbývající olej zahřejeme ve větší pánvi, přidáme cibuli, pokrájenou na plátky, přidáme drcený česnek a smažíme 2 - 3 minuty. Jablka oloupeme, odstraníme jádra a rozkrájíme na kostičky. Vsypeme k cibuli spolu s nasekanými mandlemi a plátky plantainu.
-
3
Smažíme 3 - 4 minuty za stálého míchání, přidáme hrozinky i se sherry a kuřecí stehna. Zalijeme vývarem a tequilou, přiklopíme, dusíme 15 minut, odkryjeme, vaříme ještě asi 10 minut, až omáčka zmenší svůj objem zhruba na polovinu.