Těstoviny se zelím a sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 750 g Zelí hlávkové bílé
  • 30 g Oříšky piniové
  • 400 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1015 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 500.9 mg
  • Vláknina 11832.2 mg
  • Vitamín A 11832.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přilijeme smetanu, rozpustíme v ní Gorgonzolu a zvolna povaříme, až omáčka zhoustne.

  • 3

    Očištěné zelí pokrájíme na nudličky, povaříme 2 minuty v osolené vodě. Scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

  • 4

    Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na kostiky. Piniové oříšky nasucho opražíme v pánvi do zlatova.

  • 5

    Sýrovou omáčku podle chuti přisolíme a opepříme, smícháme s těstovinami, zeleninou a pokrm posypeme piniemi.

Komentáře k receptu